Keukenhof 2020 virtueel te bezoeken

Nederland staat wereldwijd bekend om haar tulpen. En wie tulpen zegt, zegt Keukenhof. Helaas is het mooiste lentepark ter wereld dit jaar gesloten vanwege de Coronacrisis. Waar vorig jaar de Keukenhof nog door 1,1 miljoen mensen werd bezocht, zullen mensen dit jaar de bloemenpracht alleen op het scherm kunnen bewonderen. Bezoekers worden virtueel rondgeleid met video’s op YouTube en social media. Als jij niet naar Keukenhof kunt komen, brengen wij Keukenhof naar jou!

Maandenlang is er hard gewerkt om bezoekers ook tijdens de 71e editie een mooie ervaring te bieden. Op het moment van de uitbraak en maatregelen van het Coronavirus komt het park al mooi in bloei. Het bloemenpark gaat dit de komende weken laten zien onder het motto ‘Als mensen niet naar Keukenhof kunnen komen, brengen we Keukenhof naar de mensen’.

De Keukenhof gaat virtueel open, dus kunnen mensen toch genieten van prachtige beelden van Keukenhof 2020, uitleg van de tuinmannen of andere mensen die laten zien hoe bijzonder mooi het park is. Keukenhof probeert op deze manier toch mensen te betrekken bij het mooiste visitekaartje van Holland en van de sierteeltsector.

De komende weken neemt de Keukenhof je virtueel mee langs de mooiste plekjes van het park. In deze video neemt directeur Bart Siemerink je mee naar zijn favoriete plek: de bloemenheuvel.

Tuinschets aanvragen