Tip: Slakken snel weg

Alle tuin- en moestuinplanten kunnen ten prooi vallen aan (naakt)slakken. Zeker bij vochtig weer worden slakken extra actief. Dit is een herkenbaar probleem voor iedereen met groen. Een slakkenplaag is erg vervelend, want ze kunnen flinke schade toebrengen aan planten. Slakken houd je dus het liefst zo ver mogelijk bij planten vandaan. Gelukkig is er een nieuwe oplossing én kun je schade voorkomen. Bestrijd slakken met een nieuw biologisch product van Pokon: Pokon Tegen Slakken Korrels. Voorkom dat slakken bij planten komen met Pokon Cacaodoppen.

Nieuwe oplossing tegen slakken
Heb je slakken gezien of slakkenvraat geconstateerd? Bestrijd ze dan snel en verantwoord met Pokon Tegen Slakken Korrels. De korrels zijn veilig voor mens en dier. Huisdieren, vogels en egels ondervinden geen schade van het eten van de dode slakken.

Korrels strooien
Slakken kun je het beste bestrijden in de periode maart t/m september zodra de eerste slak of slakkenvraat wordt waargenomen. Strooi de korrels bij voorkeur in de avonduren, omdat slakken voornamelijk ‘s nachts actief zijn. Maximaal vier toepassingen per jaar.

Slakken voorkomen
Voorkomen is natuurlijk beter dan bestrijden! Dit doe je door milieuvriendelijke cacaodoppen rondom planten en moestuingewassen te strooien. Cacaodoppen hebben scherpe randjes en dit vinden slakken niet fijn. Cacaodoppen zijn bovendien vochtregulerend, waardoor je minder water hoeft te geven, hebben een voedende werking voor de grond en zijn een decoratieve aanvulling voor je border.

Cacaodoppen strooien
Verwijder eerst het aanwezige onkruid. Strooi daarna een cacaodoppen laag van 3 à 4 cm. gelijkmatig uit over de grond. Besproei de cacaodoppen om wegwaaien te voorkomen. Planten zijn direct beschermd tegen slakken.

Pokon Tegen Slakken Korrels zijn verkrijgbaar vanaf € 5,99 (225 gr) en Pokon Cacaodoppen zijn verkrijgbaar voor €11,75 (50L) bij tuincentra, bouwmarkten en online verkooppunten. Gebruik gewasbeschermingsmiddelen veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de productinformatie. Kijk voor meer informatie op www.pokon.nl.

Tuinschets aanvragen