Veelgestelde vragen over Tuinschets.nl

Op deze pagina hebben we de Veelgestelde vragen voor je verzameld. Staat je vraag/antwoord er niet tussen? Stel je vraag dan hier

Waarom een tuinschets?

Een nieuwe tuin heeft weinig kans van slagen zonder een goed tuinontwerp. Een tuinontwerp schept orde en zorgt ervoor dat je alles kunt doen wat je wilt.

Kan ik ook zelf een tuin ontwerpen?

Zelf een tuinontwerp maken is uitdagend, maar (in theorie) niet onmogelijk. Echter, de praktijk leert dat het niet meevalt om zonder (enige) kennis van inrichting, groen en materialen tot een doordacht tuinontwerp te komen. Als tuinontwerpers weten wij door onze ervaring meer uit je tuin te halen. Met een tuinschets op maat voorkom je fouten en bespaar je tijd en teleurstellingen. Een tuinschets verdient zichzelf ook in euro’s terug.

Wat is de meest voorkomende fout bij het ontwerpen van een tuin?

De meest gemaakte fout is dat je begint aan iets waar je vooraf niet goed over hebt nagedacht. Dat klinkt heel logisch, maar is blijkbaar nog niet zo vanzelfsprekend. Zonder plan te maken ga je tegen dingen aanlopen die je ergernis, tijd en geld hadden kunnen besparen.

Wat mag ik van Tuinschets.nl verwachten?

Op basis van de door jou aangeleverde informatie maken wij een tuinschets op maat. Dit is een inrichtingsplan voor jouw tuin, gebaseerd op jouw wensen. Met de tuinschets kun je gerichte keuzes maken voor de inrichting van je tuin m.b.t. materiaalkeuze en beplanting. De tuinschets op maat is de basis voor de aanleg van je tuin.

Wie maakt mijn tuinschets?

Na je opdracht heb je contact met een van onze tuinontwerpers die op basis van kennis en ruime ervaring jouw tuinschets gaat uitwerken. Je behoudt één aanspreekpunt voor jouw tuinschets.

Wat is het verschil tussen een tuinschets en een tuinontwerp?

Een tuinontwerp is een zeer gedetailleerde uitwerking van een tuinschets. Wij steken onze tijd in een creatieve schets op maat en besteden niet (vele) uren aan de digitale uitwerking van een compleet (3d) tuinontwerp. De tuinschets is een ‘hands-on ontwerp’ waarmee je praktisch aan de slag kunt.

Wat kost een tuinschets?

Een nieuwe tuin heeft weinig kans van slagen zonder een goed tuinontwerp. Je kunt natuurlijk zelf wat lijnen op papier zetten. En misschien heb je dat al geprobeerd. Dan weet je dat het niet zo eenvoudig is. Je hebt ook met zoveel dingen rekening te houden. Je wensen, het huis, de ligging, omgeving, materiaalkeuze, beplanting en ga zo maar door.

Ik wil graag een onderhoudsvriendelijke tuin, kan dat?

Dat kan zeker. Na je opdracht stellen we je een aantal vragen, ook over tuinonderhoud. Op basis van deze informatie werken wij een tuinschets op maat uit waarbij we rekening houden met de tijd en energie die je aan tuinonderhoud wilt besteden.

Wat kost een tuin?

Dit is waarschijnlijk één van de eerste vragen waar je aan denkt als je plannen hebt met de tuin. Het valt niet mee om een precieze inschatting te geven omdat de investering geheel afhankelijk is van de keuzes die je maakt m.b.t. de inrichting en materiaalkeuze. Wij ontwerpen tuinen voor elk budget een tuin ontwerpen en aanleggen. De hoogte van het budget bepaal je zelf.

Gelden er maximale afmetingen van de tuin om gebruik te maken van Tuinschets.nl?

Een nieuwe tuin heeft weinig kans van slagen zonder een goed tuinontwerp. Je kunt natuurlijk zelf wat lijnen op papier zetten. En misschien heb je dat al geprobeerd. Dan weet je dat het niet zo eenvoudig is. Je hebt ook met zoveel dingen rekening te houden. Je wensen, het huis, de ligging, omgeving, materiaalkeuze, beplanting en ga zo maar door.

Tuinschets aanvragen